Tur til mt. Rainier


En av de stedene som verdt å besøke er Mount Rainier.
Nydelig plass, mange turområder som er tilrettelagt for de fleste, på amerikansk måte- mange plasser kan du kjøre til, og en del kan du gå i ulent terreng.


Litt fakta om mt. Rainier
(fakta hentet fra wikipedia)
Mount Rainier (4 392 moh.) er en  stratovulkan som ligger 87 km sørøst for Seattle i delstaten Washington i USA . Fjellet inngår i Mount Rainier nasjonalpark og er en del av den alpine fjellkjeden  Kaskadefjellene. Den ble første gang besteget i 1870 av Hazard Stevens og P.B. Van Trump.
Den eldste lavaen på Mount Rainier er om lag 500 000 år gammel. De siste offisielt registrerte utbruddene fra vulkanen var i perioden 1820 til 1854.  
Vulkanen er ikke klassifisert som død og forventes å få utbrudd i fremtiden.Her kan du se vi har kjørt ganske høyt opp i fjellene og egentlig skulle vi være ganske nærme vulkanen, men siden det var mye tåke, så vi hverken fjellet eller veien så vi måtte bare snu, Vi så hverken veien eller hverandre, jo høyere vi gikk jo mindre så vi stien i snøen, men sånn er det med fjellene, man vet aldri.
Ingen av bildene er redigert #utenfilter.Til slutt vil jeg vise dere ranger hytta og skriften som stod på trappene da vi kom ned.Kommentarer

Populære innlegg