Kanelsnurrer med rosiner

I dag hadde minstemann lyst på boller til teen og da lagde vi boller.. eller det ble kanelsnurrer. 


I dag har jeg prøvd en oppskrift som jeg fant på nettet, og i stedet for vanlig melk brukte jeg havremelk, siden halvparten av oss i hus tåler ikke melk.


Oppskriften var veldig god og jeg følte at denne måtte bare deles med dere.

Bolledeig
950-1000 gram hveteme 
5 dl melk (25-30 grader)
25 gram fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
125-150 gram sukker
1 ts malt kardemomme
1/4-1/2 ts salt
1 egg
150 gram smør, i terninger
Kanelfyll
100 gram mykt smør
1-2 ss kanel
5 ss brunt sukker
Til pensling og pynt
1 egg, sammenvispet
perlesukker (kan sløyfes)
Og ja, vi hadde rosiner i de. Ungene kan visst ikke lage boller uten rosiner.


Deigen skal heves i 45-50 min
Kanelsnurrer skal stekes på 225 grader i 12-14min
Originaloppsrift finner du her på trines matblogg.
GOD HELG!


Kommentarer

  1. Så flott med en oppskrift uten melk! De så kjempegode ut! Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

    SvarSlett
    Svar
    1. De var helt fantastiske:). Anbefales!!! God helg, Nina :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg