Hjertekake


Minstemann skal snart feire bursdag og han ønser seg en flykake. Jeg har tenkt å lage den med marshmellowfondant, men jeg kan jo ikke satse på at det går greit så i dag prøvde jeg meg på en kake med marshmellowfondant og det gikk helt fint!
Da brukte jeg sukkerbrød og fyll er kremfløte med blåbærsyltetøy.



Sukkerbrød
(form 26cm)
4 egg og 150 gr sukker, lett saltet - piskes hvit



Tilsett deretter 75gr potetmel og 75 gr hvetemel+ 2ts bakepulvær
Dette stekes i 45-50 min på 170 grader
Fyll
Fløte med bær evt syltetøy

Marshmellowfondant
450gr Marshmallows
2-5 ss Vann
900gr Melis
En pakke med Delfiafett

  • Smelt marshmallowsene og 2ss med vann i mikroen eller i vannbad. La det stå i mikroen i 30sekunder for så å røre rundt, sett det tilbake i mikroen i 30sek. og rør om. Gjør dette om og om igjen til det er smeltet




Hell 3/4 av melisen over blandingen. Jeg har siktet melisen først for å unngå klumper i blandingen.


Smør inn hendene godt med Delfiafett, fingre, håndflater og alt. Og smør også bordet godt inn med fettet.





  • Hell blandingen på den smurte bord og kna. Deigen er klissete!
  • Tilsett resten av melisen og kna videre.
  • Når deigen blir klissete ta mer fett på hender og bordet.
  • Deigen skal bli elastisk, er den tørr så revner den lett. Tilsett da mer vann ca 1/2ts om gangen.
  • Jobb lenge med deigen så du får den elastisk og fin. Den skal ikke revne lett.






For å oppbevare marshmallow fondanten, smør den inn med Delfia fett og pakk den godt inn i plastfolie. Sett den så i kjøleskap. Den er holdbar sånn i ukesvis.
Videre gjør du som du vil.









Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg