Fondant au chocolat


Jeg vet ikke helt hva som skjer hjemme i disse dager, men da jeg skulle lage kake i dag og trodde jeg hadde alle ingredienser - var vi plutselig tomme for egg.
Vanligvis pleier jeg å ha ganske god kontroll på ting, men i det siste så vet jeg ikke hva som skjer. Anyway... Kaken ble til muffins for jeg hadde ikke form som var 20cm i diameter, men synetes ikke det gjorde noe- de ble gode likevell!


Det du trenger kan du se på bildet under (eller så ser jeg at du faktisk ikke trenger bakepulvær og kakaopulvær - lol)


Ingredienter (2porsjoner)

- 80g mørk kokesjokolade

- 50g smør/margarin
- 2 egg
- 40 g sukker
- 30 g mel
- bakeform i diameter 20 см og høyde bør ikke være høyere enn 5 см, eller muffinsformer

Slik går du frem


Smelt 80g sjokolade og 50g smør.

 Ta 2 egg og rør dem godt sammen med 40 gr smør.


Tilsett smeltet skjolade.


Hiv oppi  30g mel og rør godt.



Hell opp i den smurt formen, evt muffinsformer da fyller du litt mer enn vanlig muffinsrøre.


 Sett ovnen på 210 grader og la det stekes i max 10min, hvis du steker litt lenger så tykner sjokoladen inni. Men steker du i muffinsformer så anbefaler jeg å ta dem ut ett par min før. La dem hvile i 5 min, så er de klare for servering.


 Selv om de stod inne i ovnen i 10 min ble fyllet litt tykkere enn det det skulle ha vært, likevel smakte det veldig godt.
Serveres med is eller bær.


Kommentarer

Populære innlegg