Barnebursdag del 2

Her kommer reglene på de lekene vi hadde i barne bursdagen. Håper du kan bruke de.


Fiskedammen

Den tror jeg at de fleste kjenner til. Barna fisker opp godteri fra en veranda evt toppen av trappa, av og til foreldre lager "akvariet" av lakenet. Utrolig mange varianter så velg din favoritt


Kjenne på ting leken

En deltaker av gangen får bind for øynene. Den som leder leken legger fram en del matvarer eller andre ting på ett bord. Den som har bind for øynene skal gjette hva den tar på. Jeg hadde grønnsaker og barna fikk lov å se og kjenne på de før leken ble satt i gang siden noen av de var ganske små. Alle klarte det utmerket :)

Potetløp


Hver deltager trenger en spiseskje og en potet som skal balansere oppå. Bestem hvor start- og målstreken skal gå, og rop: KLAR, FERDIG, GÅ!
Førstemann som kommer over målstreken uten å ha mistet poteten i bakken har vunnet!

Sko-leken


Utstyr: Deltakernes sko
Alle deltakerne tar av seg skoene og legger de i en stor haug på gulvet. Den som leder leken blander skoene godt. Del deltakerne inn i lag med ca. seks deltakerne på hvert av lagene. Lederen starter leken og førstemann på hvert av lagene løper fram og finner sine sko. Deretter tar han/hun på seg skoene, og så tar dem av igjen for å løpe tilkabe til sitt lag å klapper nestemann på skuldra.
Det laget hvor deltakerne først har funnet alle skoene sine, har vunnet.

Danselekek
Den går ut på at alle barn danser og når musikken slås av, må barna stå helt stille. Den som ikke gjør det ber ute og må sitte og vente evt hjelpe å stoppe musikken. Teppeleken med ny vri

Utstyr: Teppe og 2 voksne 
Poenget i leken er at barn skal si navnet til det barnet som sitter på andre siden av teppe når teppet går ned. 
Laget med flest barn vinner


Alle barn deles i to grupper, to voksne holder teppe, en voksen hører til et lag og skal peke ut det barnet som skal komme frem og sitte helt inn til teppe. Alt skal skje lydløs slik at motstandere ikke høre hvem det er som kommer frem på andre siden. Teller til 3 og teppe går ned. Barna som sitter foran skal si navn til motstanderen, den som klarer det først - vinner og tar med seg motspilleren med på sitt lag.

Leken kan vare en stund så når jeg ser at barna blir slitne så tar jeg hele laget på den ene siden frem og overrasker motstanderen med en hel geng:)

Leken virker kanskje avansert men den er ganske enkel når du begynner å spille og går ganske fort å lære seg denKommentarer

Populære innlegg