Hjem

lørdag 8. desember 2012

Nataliya`s julekaker


Har drevet med julebakst i dag. Laget kransekakestenger med gult krem i mellom og dyppet i skjokoladet.


Kransekake - oppskrift



Ingredienser
500 gr. mandler
500 gr. melis
3-4 eggehviter (1,5-2 dl)
Tilberedning
Mandlene males og blandes med melis i en kjøkkenmaskin.
Elt inn eggehvitene (upiska). Hell først bare 2/3 av av eggehviten , elt godt. Hell i resten av eggehviten hvis deigen ikke er seig nok.
Legg deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet natten over.
Trill så fingertykke pølser, eller mal den med kjøttkvern med egen hullskive og trill litt på dem med hendene etterpå.
Sett kransekake-pinnene på stekeplaten og sett i ovnen
Steketid: 200 grader, 10 minutter, midt i ovnen.

Gul krem
7 eggeplommer
100 gr melis
150 gr delfiafett

Eggeplommer blandes med melis og varmes opp, røra SKAL RØRES HELE TIDEN, hvis ikke så blir den svidd. 
I en annen gryte tar du og smelter delfiafett på svak varme. Etter at melis og eggeplommene er kokt opp, helles det en tyn stråle med kokosfett i eggeplommene og RØRES HELE TIDEN!!!! Sett av til avkjøling.
Når kremen er avkjølt og litt tykk smøres den i mellom kransekake-stenger.






Smelt kokesjokolade og syltevoks (fåes på apoteket). Det går 10 gr syltevoks pr kokesjokoladeplate.

 Og til slutt dyppes de i sjokolade og la det stivne. Pakk i bokser og legg dem på frysen








Fikk til og med  bursdags kransekake-stang :)
Takk til Bente og Elisabeth for hjelpen.


Bildene er tatt av Elisabeth Foss

3 kommentarer:

  1. It is sooo good, I already tried :p

    SvarSlett
  2. I know its good, its probably one of not many cookie types that I eat... num num num

    SvarSlett