Borsch


Før du setter i gang anbefaler jeg til deg å lese gjennom hele oppskrifta og kanskje hvis du lager den første gang så kunne det vært lurt å kutte opp alle grønnsakene før du begynner å koke og steke






Ingredienser:

3 liter vann
Hønsebuljøng (coop sin synes jeg får frem beste smaken) 
0.5kg strimlet svinekjøtt                                                    
2stk rødbetter (ca 200gr)
2 gulrøtter (ca 200gr)
4 middelsstore poteter
1stk løk 
Hodekål 200gr
Rød paprika 1 stk
2-3 hvitløksbåter
tomat pasta 2 ss
Litt raps eller solsikerolje








Fremgansmåte

Bruk en mindre kaserolle og kok rødbettene til de er myke (koker rødbettene separat pga det kan gi suppa en ekkel bismak)- gjør det gjerne en halv time før du skal lage suppa.






Ta en passe stor kaserolle, 5 liter eller mer, hell oppi 3liter vann, legg inn 5-6 buljonger og kjøtt. Kutt opp poteter i terninger 1,5-2 cm og legg de oppi gryta og la det koke imens du kutter opp andre grønnsaker og som man steker.





















Varm opp stekepanne, skal ikke være på det varmeste (jeg bruker å steke den på 4) og hell litt olje 2-3 ss solsikker/rapsolje - legg inn løken og stek den til gyldenbrun farge.


                            




Gulrøtter, rødbetter(etter at de er ferdigkokt) og paprika kuttes opp i strimler.Hvitløk skal kuttes opp i skiver.




Etter at løken har fått en gylden farge legger gulrøttene oppi, etter ett par min parika, hvitløk og rødbetter, og til slutt 2 ss med tomatpasta og steke i ett par min til. 
Når det er gjort legger du alt i en kaserolle og lar det koke i 5 min.  




               



Smak på den og kjenn om den trenger noe salt.
Hvis ikke grønnsakene var søte kan du tilsette halv ss sukker og kankskje litt sitronsaus (halv ss) eller man kan smake seg frem.
Helt til slutt legger du hodekål oppi og lar det koke ett par min til, så skru av platen 


                                








Vel bekommen

Kommentarer

Populære innlegg